ZAšTO AVENIO

Avenio je brend stvoren davne 2006 godine za potrebe plasiranja prijenosnih računala koje je proizvodio Mikronis d.o.o. u sklopu Intel VBI partnerstva. 2008 godine prekida se proizvodnja istih prijenosnika zbog tržišnih prilika i Avenio brend počiva do 2012 godine kada Mikronis d.o.o. ponovno oživljava brend i pod njime počinje razvijati svoja stolna računala. Godinu dana kasnije nakon testiranja i odabira savršenog poslovnog modela i samih proizvođača komponenti koji zadovoljavaju filozofiju poslovanja za kvalitetnim i stabilnim računalima prvi modeli izlaze u prodaju 2013 godine.

Kako su ti prvi modeli bili poslovnog/consumer segmenta 2014 godine grupa entuzijasta unutar Mikronisa počinje raditi na igračem segmentu računala i tako se rodio prvi Gepard model računala. Prvi modeli Gepard računala pojavili su se u partnerstvu s hrvatskim gamedev studijem LittleGreenMan na Reboot Infogamer sajmu te iste godine gdje su postigla veliki uspjeh svojim dizajnom i kvalitetnim komponentama i na temelju toga se nastavilo dalje razvijati gaming segment unutar brenda Avenio. Sav taj razvoj su nam svakako pomogli partneri gamedev studio LittleGreenMan i gamedev studio Croteam, a cijeloj toj suradnji se priključio i gamedev studio Gamepires koji kao velika imena proizvodnje zabavnog softwera u Hrvatskoj pa tako i u svijetu uz svoj veliki doprinos kako razvoju tako i promociji cijelog Avenio premium segmenta pružili su nam vrijedne podatke da bi iz našeg premium segmenta izvukli maksimalne preformanse i pružili korisnicima maksimalnu kvalitetu.

Početkom 2016 godine počinjemo na razvoju novih modela Avenio premium računala s ciljem stvaranja prvog hrvatskog brenda za prizvodnju custom računala visokih performansi.

Pa smo se tako temeljito posvetili stvaranju samih modela računala Gepard, Gepard Extreme, Gepard Designer koji su s obzirom na komponente ugrađene i performanse ostvarene s tim istim komponentama računala ciljana primarno na profesionalce i gamere, a s svojom opcijom izmjena boja kućišta i primjenjivanja raznih motiva na samim kućištima svakako i entuzijaste koji u životu od svega traže više pa tako i od samog računala.

Svakako prvi u hrvatskoj nudimo mogućnost kompletnog prilagođavanja izgleda kućišta bojama i motivima koje korisnik može sam odabrati da bi prilagodio računalo svojim željama, a sam konfigurator u kojemu se nalaze komponente koje su temeljito testirane za međusobnu kompatibilnost i stabilnost omogućava da modele računala korisnici mogu prilagoditi i svojim računalnim potrebama.

Uz sam taj gamerski segment računala tako smo radili i na namjenskom računalu Avenio Studio koje je prije svega namijenjeno glazbenim profesionalcima i producentima i svima onima koji trebaju ekstremno tiho računalo. Sam projekt je bio velik, ali iznimno uspješan i možemo se pohvalit da smo uspjeli razviti računalo koje je kompletno pasivno hlađeno bez mehaničkih dijelova i komponenti, a možebitnu buku koja nastaje na dijelovima za napajanje grafike ili matične ploče uspješno smo ukrotili posebnim kućištem s specijalnom audio izolacijom za računalo visokih performansi s 0dB buke. Svakako taj projekt ne bi bio moguć bez pomoći profesionalaca u glazbenim vodama pa se tako projektu priključio cijenjeni glazbenik i producent Matko Šašek poznat kao „Koolade" koji se pobrinuo da Avenio Studio računalo dobije i bitne testove u profesionalnom audio okruženju s renomiranim audio komponentama od proizvođača RME i Focusrite i da dobijemo zvučnu sliku koliko je stvarno tiho naše računalo.

Ista tako u suradnji s kolegama iz serverskog odjela razvijali smo i projekt Avenio Worksation koji pruža stvarno performanse ravne superračunalima uz sve prednosti koje custom računala nude i sve te modele smo odlučili ponuditi s jedinstvenim u svijetu jamstvom od 5 godina i ekskluzivnim rješavanjem reklamacija unutar 48h od zaprimanja računala u naš servis. U skladu s razvojem samih modela od kompletnog idejnog projekta kojem se pristupilo s maksimalnom profesionalnošću i suradnjom s našim partnerima koji odrađuju segmente customizacije samih računala i uz samo odobrenje uprave Mikronis d.o.o. Avenio premium segment računala odvaja se u zaseban odjel koji se bavi isključivo razvojem i proizvodnjom ekskluzivnih custom računala i tako isto navedene godine ulažu se znatna sredstva u marketing i razvoj web stranice avenio.hr.

Možemo ponosno reći da počinjemo jedan veliki projekt s ciljem pružanja vrhunskih proizvoda hrvatskom tržištu, a i šire i uz konstantan razvoj i ulaganja i feedback naših korisnika i poslovnih partnera nadamo se da ćemo vam pružiti vrhunsko iskustvo i zadovoljstvo u korištenju naših proizvoda.


Vaš Avenio team