ZAšTO AVENIO

Avenio je brend stvoren davne 2006 godine za potrebe plasiranja prijenosnih računala koje je proizvodio Mikronis d.o.o. u sklopu Intel VBI partnerstva. 2008 godine prekida se proizvodnja istih prijenosnika zbog tržišnih prilika i Avenio brend počiva do 2012 godine kada Mikronis d.o.o. ponovno oživljava brend i pod njime počinje razvijati svoja stolna računala. Godinu dana kasnije nakon testiranja i odabira savršenog poslovnog modela i samih proizvođača komponenti koji zadovoljavaju filozofiju poslovanja za kvalitetnim i stabilnim računalima prvi modeli izlaze u prodaju 2013 godine.

Kako su ti prvi modeli bili poslovnog/consumer segmenta 2014 godine grupa entuzijasta unutar Mikronisa počinje raditi na igračem segmentu računala i tako se rodio prvi Gepard model računala. Prvi modeli Gepard računala pojavili su se u partnerstvu s hrvatskim gamedev studijem LittleGreenMan na Reboot Infogamer sajmu te iste godine gdje su postigla veliki uspjeh svojim dizajnom i kvalitetnim komponentama i na temelju toga se nastavilo dalje razvijati gaming segment unutar brenda Avenio. Sav taj razvoj su nam svakako pomogli partneri gamedev studio LittleGreenMan i gamedev studio Croteam, a cijeloj toj suradnji se priključio i gamedev studio Gamepires koji kao velika imena proizvodnje zabavnog softwera u Hrvatskoj pa tako i u svijetu uz svoj veliki doprinos kako razvoju tako i promociji cijelog Avenio premium segmenta pružili su nam vrijedne podatke da bi iz našeg premium segmenta izvukli maksimalne preformanse i pružili korisnicima maksimalnu kvalitetu.

Početkom 2016 godine počinjemo na razvoju novih modela Avenio premium računala s ciljem stvaranja prvog hrvatskog brenda za prizvodnju custom računala visokih performansi.

Pa smo se tako temeljito posvetili stvaranju samih modela računala Gepard, Gepard Extreme, Gepard Designer koji su s obzirom na komponente ugrađene i performanse ostvarene s tim istim komponentama računala ciljana primarno na profesionalce i gamere, a s svojom opcijom izmjena boja kućišta i primjenjivanja raznih motiva na samim kućištima svakako i entuzijaste koji u životu od svega traže više pa tako i od samog računala.

Svakako prvi u hrvatskoj nudimo mogućnost kompletnog prilagođavanja izgleda kućišta bojama i motivima koje korisnik može sam odabrati da bi prilagodio računalo svojim željama, a sam konfigurator u kojemu se nalaze komponente koje su temeljito testirane za međusobnu kompatibilnost i stabilnost omogućava da modele računala korisnici mogu prilagoditi i svojim računalnim potrebama.

Uz sam taj gamerski segment računala tako smo radili i na namjenskom računalu Avenio Studio koje je prije svega namijenjeno glazbenim profesionalcima i producentima i svima onima koji trebaju ekstremno tiho računalo. Sam projekt je bio velik, ali iznimno uspješan i možemo se pohvalit da smo uspjeli razviti računalo koje je kompletno pasivno hlađeno bez mehaničkih dijelova i komponenti, a možebitnu buku koja nastaje na dijelovima za napajanje grafike ili matične ploče uspješno smo ukrotili posebnim kućištem s specijalnom audio izolacijom za računalo visokih performansi s 0dB buke. Svakako taj projekt ne bi bio moguć bez pomoći profesionalaca u glazbenim vodama pa se tako projektu priključio cijenjeni glazbenik i producent Matko Šašek poznat kao „Koolade" koji se pobrinuo da Avenio Studio računalo dobije i bitne testove u profesionalnom audio okruženju s renomiranim audio komponentama od proizvođača RME i Focusrite i da dobijemo zvučnu sliku koliko je stvarno tiho naše računalo.

Ista tako u suradnji s kolegama iz serverskog odjela razvijali smo i projekt Avenio Worksation koji pruža stvarno performanse ravne superračunalima uz sve prednosti koje custom računala nude i sve te modele smo odlučili ponuditi s jedinstvenim u svijetu jamstvom od 5 godina i ekskluzivnim rješavanjem reklamacija unutar 48h od zaprimanja računala u naš servis. U skladu s razvojem samih modela od kompletnog idejnog projekta kojem se pristupilo s maksimalnom profesionalnošću i suradnjom s našim partnerima koji odrađuju segmente customizacije samih računala i uz samo odobrenje uprave Mikronis d.o.o. Avenio premium segment računala odvaja se u zaseban odjel koji se bavi isključivo razvojem i proizvodnjom ekskluzivnih custom računala i tako isto navedene godine ulažu se znatna sredstva u marketing i razvoj web stranice avenio.hr.

Možemo ponosno reći da počinjemo jedan veliki projekt s ciljem pružanja vrhunskih proizvoda hrvatskom tržištu, a i šire i uz konstantan razvoj i ulaganja i feedback naših korisnika i poslovnih partnera nadamo se da ćemo vam pružiti vrhunsko iskustvo i zadovoljstvo u korištenju naših proizvoda.


Vaš Avenio team
1:1 replication high end luxury best cbd oil vape discount online sale.ob rolex daytona mingzhu engine diw mens automatic black tone genuinely tough developing also running standard is going to be look deliver the results also long-term longevity the protection.